Jom Melancong Bersama Traveloka Sale-Abration.

Saturday, March 18, 2017 12 Comments A+ a-


Bersempena dengan cuti sekolah yang telah pun tiba. Inilah masa yang sesuai untuk membawa anak-anak sekeluarga ataupun jika masih bujang boleh membawa diri jauh daripada kesibukan kota. Kepenatan bekerja, stress dan macam-macam lagi. Jangan lupa kita juga perlu memanjakan diri dan berehat sambil-sambil menikmati keindahan alam. Dah pikirkan nak bercuti kemana? Kekadang tu tempat bercuti dah ada tetapi masalah pulak nak cari tempat tinggal ataupun kos penerbangan yang mahal. Ini antara punca kita terpaksa menunda ataupun lebih buruk lagi  membatalkan hasrat percutian kita. Hmm.. menyedihkan bukan. 

Hari ini saya nak perkenal kepada kawan-kawan diluar sana bagaimana untuk dapatkan semua itu tanpa pening-pening kepala lagi. Ya inilah dia yang bakal menyelesaikan segala permasalahan kita selama ini. Mempersembahkan....!!! TRAVELOKA. Mesti ramai yang dah tahu pasal Traveloka kan? Kepada yang tidak tahu Traveloka merupakan sebuah site dimana kita boleh boleh tempah tempat penginapan seperti hotel dan juga penerbangan didalam mahupun luar negara dalam satu web ataupon korang boleh download aplikasi Traveloka di App Store atau Google Play. Semuanya dihujung jari anda. 



Seperti yang korang tengok kat gambar diatas, korang hanya perlu masukkan destinasi/nama hotel, tempoh berapa lama nak tinggal disitu dan jumlah orang yang akan pergi bersama terus klik search. Mudah bukan.. hihi. Korang tidak perlu risau kerana semua harga yang ditawarkan adalah FINAL PRICE dan TIADA CAJ TERSEMBUNYI. Saya rasa ini adalah antara yang diharapkan sebagai pengguna. Jadi Traveloka adalah pilihan yang bijak. Selepas semua pilihan diatas sudah dibuat sampailah kepada pembayaran. Pembayaran adalah secara online banking. Tak perlu risau kerana Traveloka adalah SECURE ONLINE TRANSACTION segala maklumat perbankan korang selamat dan dilindungi.




Berita ini akan lebih mengembirakan korang kerana Traveloka kini sedang mengadakan promosi iaitu Traveloka Sale-Abration. Pada harga promosi ini kita tidak perlu berbelanja lebih untuk penginapan dan penerbangan exclusive kerana kita kini mampu mendapatkannya.  Promosi ini bermula pada 10 - 31th March 2017. Ianya terbahagi kepada 2 iaitu Flight Deals dan Hotel Deals.



Flight Deals menawarkan harga serendah RM39 untuk destinasi domestik manakala dibawah RM100 untuk destinasi antarabangsa. Woww..!!! Memang kaw-kaw punya promosi ni. Yelah mana nak dapat pada harga tu dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu ni kan. Bukan setakat itu sahaja tetapi korang akan menikmati diskaun sehingga 8% lagi jika korang masukkan coupon code DEALSFLY pada bahagian pembayaran. Daebakk..!!!



Hotel Deals menawarkan potongan diskaun sehinggan 79% untuk hotel-hotel pilihan korang bukan sahaja di Malaysia tetapi luar negara juga seperti Singapore, Japan, China, Australia dan banyak lagi. Semua ini hanya boleh didapati di Traveloka.  Diskaun sehebat ini tidak patut dilepaskan. Yess..!! korang akan dapat tambahan diskaun lagi jika memasukkan coupon code DEALSTAY pada bahagian pembayaran itu nanti.

Kesimpulannya, Traveloka adalah pilihan yang terbaik yang perlu direbut bersempena dengan Traveloka Sale-Abration yang menawarkan pelbagai pilihan hotel dan penerbangan pada harga yang jauh lebih rendah berbanding harga-harga yang ditawarkan di tempat lain. Jadi, sekali lagi diingatkan kepada korang promosi ini hanya sah dari 10 sehingga 31 Mac 2017 ini sahaja. Bertindak sekarang sebelum terlambat. 

12 comments

Write comments
Seorang Syed
AUTHOR
18 March 2017 at 19:03 delete

Traveloka memang memudahkan! 😊

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
18 March 2017 at 19:40 delete

Yup. Semuanya dalam satu package. Berbaloi2.

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
18 March 2017 at 20:34 delete

Dh pikir dah nk p mane? Hihi

Reply
avatar
Elih Japahar
AUTHOR
20 March 2017 at 20:42 delete

Macam best je. Nak tgok2 hotel dan tiket mana tau ada murah..mampu jugak nak melancong nanti..

Reply
avatar
raihanah
AUTHOR
21 March 2017 at 09:30 delete

macam best je. nanti nak cuba carilah

Reply
avatar
Nour Adieb
AUTHOR
21 March 2017 at 10:50 delete

bulan 3 ni memang x jln. harap2 hjg thn traveloka buat promo lg

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
21 March 2017 at 12:33 delete

Sementara tgh promo ni mmg sesuai la nk mlancong. Haha

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
21 March 2017 at 12:34 delete

Yup mmg best. 👍

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
21 March 2017 at 12:36 delete

Yg tu x pasti pulak. Harapnya adalah yer. Hihi

Reply
avatar
Nour Adieb
AUTHOR
29 March 2017 at 23:52 delete

harap-haraplah ada, ameeen ��

Reply
avatar
+irsah
AUTHOR
22 April 2017 at 01:49 delete

Tak berkesempatan dengan Traveloka.. but in bucket list.... ;)

Reply
avatar