Cara Mudah Tukar (upgrade) Plan Umobile

Sunday, March 05, 2017 12 Comments A+ a-

Anda pengguna Umobile plan lama? Tapi tak tahu macam mana nak tukar(upgrade) kepada plan baru? Mari saya ajar cara-cara nak tukar plan. Senang saje bak hang.. Ada beberapa cara yang anda boleh ikut. 


App-Onz

1. Dial


Tekan  *118*6*2*3#  dan tekan panggil

Seterusnya akan keluar paparan pada screen anda menyatakan plan yang anda sedang guna dan pilih nombor 1 untuk setuju/confirm bertukar kepada plan baru Unlimited Power Plan. 


2. SMS 


Taipkan  MIG UNLIMITED  hantar ke  28118

Seterusnya ikut sahaja arahan yang diberikan. 

Selepas semuanya selesai dalam masa 24 jam plan anda akan bertukar kepada plan yang baru. Tapi biasanya tak sampai sejam pon. Caj sebanyak RM3 akan ditolak daripada kredit. Disarankan untuk top-up terlebih dahulu. Tunggu SMS daripada pihak Umobile yang mengatakan plan baru anda telah berjaya dan dah boleh menikmati Video-Onz, App-Onz dan sebagainya tu. Untuk lebih detail lebih baik anda download app MYUMOBILE yang boleh didapati App Store(iOS) dan Google Play(Android).  Kat situ segala kemas kini data, ganjaran(freebies) dan macam-macam lagi info untuk anda disediakan. 

Hmm.. mudahkan. Jadi tunggu apa lagi. hahaha.. Sekian perkongsian saya untuk anda. Semoga bermanfaat. 






12 comments

Write comments
Noor Azlan
AUTHOR
5 March 2017 at 13:29 delete

Terima kasih kongsi info ni, mana tau terbuka hati nanti... hihi...

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
5 March 2017 at 15:50 delete

Sama2lah kita tunggu saat itu. haha

Reply
avatar
Flavnesz
AUTHOR
5 March 2017 at 16:21 delete

Hai. jalan2 petang jumpa blog ni, kebetulan memang u-mobile user.. Guess it's my lucky day.. Boleh try nie .. Thanks for sharing.. XD

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
5 March 2017 at 16:52 delete

TQ singgah sini jap kita jejalan sana. hahaha eloklah tukar, sejak pakai App-Onz ni data sedia ada x gerak. Woww.. hehe

Reply
avatar
Seorang Syed
AUTHOR
6 March 2017 at 00:30 delete

Marilah ramai-ramai beralih ke umobile! hihihi. Saya sudah. Anda bila lagi?

Reply
avatar
Ana Suhana
AUTHOR
6 March 2017 at 18:52 delete

Sis baru je tukar line dari u mobile ke digi sebab coverage di tempat sis bila malam sgt teruk. Aduan dah byk kali di buat tp mereka tak boleh nak resolve. Lebih 4-5 bulan dah rasanya. Dulu jadi juga tapi lepas buat aduan ok. Lepas tu jadi balik. So tukar ke digi. Tp u mobile memang terbaik 👍

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
6 March 2017 at 21:51 delete

Saya pulak dari Digi ke Umobile. Setakat ni line dia ok lagi kat sini sis. Semoga sis bertabah ye. Hehhe

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
6 March 2017 at 21:52 delete

Seorang Syed memang seorang yg pantas. Haha

Reply
avatar
Fhatin Amelia
AUTHOR
9 March 2017 at 11:46 delete

dulu masa study dekat puncak alam umobile laju gilaaaaaa ! tapi ni dah balik penang , kadang-kadang semput. huhu

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
9 March 2017 at 11:58 delete

Semput-semput yg xberapa nk seronok tu. huhu

Reply
avatar
Amin Rashidi
AUTHOR
31 May 2017 at 17:04 delete

Macam mana nak tukar dari celcom ke umobi,e ?

Reply
avatar
kim Aziey
AUTHOR
1 July 2017 at 11:46 delete

Kalau nk Tuka kepada plan lama mcm mn pulak? Sy xsk plan bru,xda high speet,..numb lama sy hilang terpaksa bli sim baru..tlg ajar macam mn nk Tuka plan lm.plz

Reply
avatar