Senaman Perut Hindari Buncit

Wednesday, February 08, 2017 12 Comments A+ a-

Bicara Ridz

Semua orang mengimpikan perut yang langsing dan ketak. Betulkan? hehehe. Bukan sekadar berdiet sahaja senaman juga perlu dilakukan secara berkala bagi memastikan tahap kecergasan otot-otot badan kita kuat. Dengan itu, barulah badan kita akan lebih sihat dan menarik. Disini saya akan kongsikan beberapa senaman yang khusus kepada perut. Sebelum itu kita tengok dulu gambar ini.

Bicara Ridz
Bicara Ridz



















Haa nampak.. tu total peratus lemak bagi mendapatkan bentuk tubuh yang korang impikan. Jadi kalau peratusan lemak korang berlebihan had tersebut perlulah berdiet dan bersenam lagi untuk membakar lemak-lemak tersebut. Ok sekarang kita fokuskan kepada senaman-senaman yang memfokuskan pada bahagian perut.


  • Sit Ups
Bicara Ridz
















Bicara Ridz






















  • Crunch
Bicara Ridz











Bicara Ridz




















  • Bengkok lutut dan angkat kaki keatas
Bicara Ridz












Bicara Ridz

























  • Hip Drops
Bicara Ridz









Bicara Ridz



















  • Angkat kaki sisi Kanan
Bicara Ridz













Bicara Ridz



















  • Angkat kaki sisi Kiri
Bicara Ridz

















Bicara Ridz




















  • Tabletop Crunch + Twist
Bicara Ridz














Bicara Ridz

























Ok itu sahaja antara beberapa teknik senaman yang kite boleh lakukan sendiri dirumah tanpa perlu ke gym. Luangkan sedikit masa untuk bersenam. Yelah mungkin korang busy dengan kerja ataupun kelas yang padat. Jadi, dengan teknik-teknik ini yang senang dan mudah dipraktikkan agar dapat dimanfaatkan bersama. Untuk routine senaman penuh daripada Runtastic Six Pack korang boleh download di App Store dan Google Play. 

12 comments

Write comments
galaksi viral
AUTHOR
9 February 2017 at 15:28 delete

Salam perkenalan.. blogwalking, done follow blog ini dan klik iklan menarik di sini. :)

Reply
avatar
Seorang Syed
AUTHOR
9 February 2017 at 16:53 delete

thanks berkongsi tips ni ya. Dah lama duduk rumah ni perut pun dah nampak buncit dah. boleh la amalkan lepas ni hehe. Salam kenal.

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
9 February 2017 at 17:41 delete

Thanks sudi singgah. Salam kenal juga.

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
9 February 2017 at 17:43 delete

Sama2 la kite beramal yer.hahaha... salam kenal juga.

Reply
avatar
galaksi viral
AUTHOR
10 February 2017 at 21:24 delete

kena wat exercise juga nie. hihi. tips yg bagus. jalan2x sambil klik iklan sponsor. hihi. :)

Reply
avatar
Abam Kie
AUTHOR
12 February 2017 at 05:42 delete

Bagus senaman ni. Kena buat la sbb perut abam kie semakin maju ke dpn. Hehehe..

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
23 February 2017 at 17:39 delete

Boleh sama2 amalkan kat rumah..tq ridz sudi sharing

Reply
avatar
I am LZ
AUTHOR
9 March 2017 at 10:39 delete

Exercise yang mudah tapi mesti consistent untuk dapatkan hasil yang baik. Keep fit don't buncit 😁..

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
9 March 2017 at 11:50 delete

TQ lama xnampak GV skrg.

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
9 March 2017 at 11:51 delete

bagi mundur ke belakang sikit Abam Kie. hahaha

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
9 March 2017 at 11:52 delete

Sama2lah kita beramal yer.

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
9 March 2017 at 11:53 delete

hihi keep fit utk elakkan penyakit.

Reply
avatar