Bertukar kepada Umobile

Saturday, February 25, 2017 8 Comments A+ a-

Salam geng. Setelah bertahun-tahun bersama Digi akhirnya aku bertukar kepada Umobile pula (Celcom-Digi-Umobile). Sebenarnya dah lama nak bertukar tapi tunggu masa yang sesuai. Yeahh.. seperti mana yang korang tahu jugak baru-baru ni Umobile ada buat promotion untuk simkad baru dia iaitu Unlimited Power prepaid. 


Umobile Power Prepaid


Jadi untuk pengguna macam aku ni yang kuat online(hmm macam xde life jer bunyi dia kah3) jadi aku subscribe untuk umi50. Bulan-bulan bayar la 50. Kira ok lagilah. Package yang disediakan:-
  • 12GB internet berkelajuan tinggi
  • 4GB Video-Onz
  • Unlimited Music-Onz
  • 50 minit panggilan percuma ke semua rangkaian
  • 200MB percuma untuk pengaktifan Internet
  • 1GB percuma basic internet
  • Unlimited App-Onz (terbaru)

Dengan adanya AppOnz korang boleh layari Twitter, Facebook dan Instagram dengan PERCUMA. Woww...!!!












Tujuan utama aku bertukar ni sebab data 12GB tu sahaja sebenarnya nak dibandingkan dengan Digi RM50 sebulan aku akan dapat 7.5GB data internet. Nampak jauh perbezaan disitu kan. Jadi tak perlu fikir lagi inilah masa yang sesuai. Walaubagaimanapun, setiap package yang ditawarkan oleh sesebuah telco tu ada pro dan contranya. Tapi, buat masa ini semuanya beres. 

Korang kalau ada rasa nak bertukar juga sila berbuat demikian. Hak memilih hak kita. Marketing kene power untuk memberikan lebih kepuasan kepada pengguna. Sekian saja. Wassalam. 





8 comments

Write comments
Noor Azlan
AUTHOR
25 February 2017 at 14:10 delete

Telco ni paling mustahak coverage... kalau kuota internet berpuluh GB tapi line semput, tak guna juga... area saya ni tak tahu line apa yang ok... kalau umobile dapat 12 gb, kira murahlah rm50 tu...

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
25 February 2017 at 15:57 delete

Coverage mmg yg terpenting. Kat sini ok line full. mantap.

Reply
avatar
galaksi viral
AUTHOR
26 February 2017 at 04:05 delete

Wah, pakej yang bagus. So far ramai juga member yg pakai u-mobile kata bagus. Terbaik. :D

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
26 February 2017 at 10:43 delete

Bertukar sebab lagi jimat.

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
26 February 2017 at 23:00 delete

Kekadang nak cr yg sesuai ngan tempat kita payah kan kan..ada time kat luar runah ok..masuk jer dlm rumah dia dah kiok .. kekadang geram jugak dibuatnya..skejap ok skejap kiok..

Waa dah tiga kali tkar daa ke..Celcom-Digi-Umobile takpe laa moga kali ni Ridz akan bersahabat lbh lama lama dgn Umobile..

Reply
avatar
Seorang Syed
AUTHOR
27 February 2017 at 08:14 delete

Yeahhhhh welcome to Umobile! hahah umobile best tapi make sure coverage dekat area kita kuat la. Kadang2 pergi tempat orang lain ada coverage yg lemah.

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
27 February 2017 at 10:05 delete

hahaha Celcom paling lama dari zaman phone xde internet lgi main bluetooth2 je. hihi Digi dlm 5 tahun akhirnya putus. kini bersama Umobile 4 hari.

Reply
avatar
Ridz
AUTHOR
27 February 2017 at 10:07 delete

Yg tu paling penting. dulu pernah pakai broadband dia coverage kat KL mmg cun tapi bile bwk balik kampung langsung xde. Sadis. hahha

Reply
avatar